Premierul Orban exclude varianta unei crize financiare în 2020

0

Premierul Ludovic Orban a declarat în exclusivitate pentru Romania TV că a alocat 2 miliarde de lei în plus la rectificarea bugetară pentru ca pensiile să fie plătite la timp. Mai mult, Ludovic Orban a explicat și câte dosare de pensie vor fi recalculate. În plus, premierul anunță și că o criză financiară nu va avea loc în 2020.

„Guvernul anterior a mintit. A minţit in privinta veniturilor si a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Daca nu faceam rectificare bugetara ei n-au prevazut bani pentru pensii.

Nu aveam toti banii pentru plata pensiilor pana la finele anului. De cand a preluat conducerea ministerului Violeta Alexandru a accelerat si recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste doua miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”, punctează premierul Orban.

Despre o posibilă criză financiară anul viitor, Ludovic Orban spune că sub nici o formă aceasta nu va avea loc. „Sub nicio forma, sper ca masurile noastre, chiar daca nu imediat, ci pe termen mediu, sa dea nastere la o dezvoltare economica, o consolidare a cresterii economice, asezare pe piloni mai stabili”, spune Ludovic Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.