TUPEU maxim: Primarul PSD al Sectorului 1 folosește numele unei legende a fotbalului românesc în scopuri electorale! 

0

După ce presa sportivă a publicat, zilele trecute, o serie de declarații ale primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, despre implicarea sa în discuțiile cu Mircea Lucescu privind întoarcerea la Rapid, ca manager general, PNL Sector 1 trage un semnal de alarmă privind folosirea acestui subiect extrem de important pentru lumea fotbalului doar în scopuri electorale. 

PNL Sector 1 salută eventuala reîntoarcere a lui Mircea Lucescu în fotbalul românesc și consideră că orice contribuție a legendarului fotbalist și antrenor va pune clubul de fotbal Rapid București pe o nouă traiectorie, binemeritată în raport cu istoria acestei mari echipe.

Însă, în același timp, considerăm inoportune și lipsite de fair-play declarațiile primarului PSD Tudorache, care pretinde ca este autorul moral al acestei mutări, fără să explice exact în ce calitate discută cu Mircea Lucescu, ce rol are Primăria în aceste negocieri și ce promisiuni face, din poziția sa întâmplătoare și trecătoare.

“Îi solicităm primarului Sectorului 1 să facă o întâlnire publică pe acest subiect și să clarifice toate așa-zisele garanții pe care le oferă, cu doar câteva luni înainte de încheierea mandatului său, ce fonduri publice intenționează să implice și pe ce sunt bazate eventualele sale promisiuni. Știm că disperarea este mare și că Tudorache se agață de orice subiect care ar putea aduce voturi, la finalul unui mandat în care a excelat în absențe și tunuri din bani publici, dar îl somăm să înceteze cu manipulările privind rolul său în această posibilă mutare extrem de importantă pentru lumea fotbalului și pentru fanii echipei Rapid. Ar fi o mare bucurie ca Mircea Lucescu să revină și sunt convins că orice decizie de acest gen are la bază dragostea sa pentru echipă și pentru fotbalul românesc, nu manipulările politicianiste ale unui primar incompetent”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Totodată, îi transmitem lui Mircea Lucescu, ca cetățeni și suporteri de bună-credință, rugămintea de a nu compromite o carieră ireproșabilă prin susținerea unor jocuri politice care au ca scop doar atragerea de capital electoral, în interesul unui partid și unui primar preocupat doar de jocurile personale, nu de bunăstarea cetățenilor.

De asemenea, îi asigurăm pe toți suporterii rapidiști că toate proiectele publice transparente și eficiente, care vizează clubul Rapid, vor avea susținerea deplină a PNL.

În final, vă propunem lectura unui interviu cu primarul Tudorache, de anul trecut, publicat chiar de site-ul suporterilor rapidiști. Concluzia nu face decât să confirme că Tudorache folosește numele Rapid (și mai nou și al lui Mircea Lucescu) doar pentru capital electoral.

 “…Academia Rapid a fost susţinută doar moral de Primăria Sectorului 1(…).” Pare totuşi însă un pic cam puţin pentru o echipă care joacă cu o inscripţie mare, în loc de numele jucătorilor, pe spate „Primăria Sectorului 1”. Cu atât mai mult cu cât primarul PSD a primit tricou de campion municipal, dar a fost şi primul care a ridicat Cupa României pe Bucureşti…”. Articolul complet, aici — http://1923.ro/2018/06/dan-tudorache-oficial-ajuta-rapid/

Și Daniel Pancu, antrenorul echipei Rapid, a vorbit într-un interviu recent despre efectele grave ale implicării politicii în fotbal: https://evz.ro/acuzatii-grave-facute-de-un-antrenor-primarii-si-politica-au-stricat-fotbalul-romanesc.html.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.