Confruntare Boris Johnson-Jeremy Corbyn înaintea alegerilor din 12 decembrie

0

Premierul britanic Boris Johnson şi rivalul său laburist Jeremy Corbyn s-au confruntat vineri seara, în cursul unui duel fără surprize, fiecare reafirmându-şi argumentele asupra Brexit cu şase zile înainte de alegerile legislative, informează France Presse.

Timp de peste o oră, fiecare a părut să-şi joace cartea fără să-şi asume riscuri. Liderul conservator, Boris Johnson,al cărui partid beneficiază de 10 puncte avans, potrivit sondajelor, a pledat din nou pentru acordul de ieşire din Uniunea Europeană pe care l-a negociat cu Bruxelles-ul.

Contând pe o majoritate netă care i-a lipsit până acum, Boris Johnson speră să obţină adoptarea acordului său cu privire la Brexit „înainte de Crăciun” şi să-şi aplice programul de „investiţii masive”. El promite că Brexitul, amânat deja de trei ori, va intra în vigoare într-adevăr la 31 ianuarie.

Într-o ţară foarte divizată cu privire la Brexit, Jeremy Corbyn şi-a susţinut propunerea de a organiza în următoarele şase luni un referendum pentru ca britanicii să aleagă între un nou acord de ieşire din UE şi menţinerea Regatului Unit în Uniunea Europeană. Dar în cursul acestui nou referendum, Jeremy Corbyn ar rămâne neutru, ceea ce i-a atras permanent ironii din partea lui Boris Johnson.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.