Conturile Romatsa, blocate de frații Micula!

0

Romatsa, compania care dirijează zborurile în spațiul aerian al României, riscă să rămână fără licență de la 1 ianuarie 2020, după ce frații Micula au blocat conturile companiei pentru suma de 395 de milioane de euro care reprezintă o datorie pe care statul român o are de plătit oamenilor de afaceri.

Poprirea a fost înființată încă din august, potrivit g4media.ro, iar de atunci compania are conturile blocate, toți banii primiți de la operatorii aerieni neputând fi utilizați de Romatsa. „Potrivit regulilor europene, dacă Romatsa nu poate face dovada viabilității financiare în 2020 pierde licența ded operare ceea ce înseamnă că nu mai poate dirija avioenele pe teritoriul României. Este o situație foarte gravă care ar duce la blocaje și pierderi de sute de milioane de euro”, au declarat sursele citate.

Conducerea Romatsa încearcă să găsească o soluție cu ministrul Transporturilor Lucian Bode și cu premierul Ludovic Orban pentru a debloca activitatea companiei.

În urmă cu trei zile, frații Ioan și Viorel Micula au reuşit să pună sechestru și pe 27% din acţiunile uneia dintre cele mai mari şi mai profitabile companii din energie, Nuclearelectrica, în încercarea de a-şi acoperi despăgubirile pe care i le datorează statul român. Executarea este suspendată provizoriu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.