Lansari de carte la Braila

0

Lansare Virgil Andronescu

In data de 12 decembrie 2019, ora 17.00, în sala Avantgarde a Teatrului „Maria Filotti” Brăila, Virgil Andronescu își lansează volumul de poezie „Semne și cuie”.

„Semne și cuie” este cel mai recent volum de poezie al autorului și a apărut la editura Infoest.

Vor prezenta volumul: Vintilă Mihai, Hugo Mărăcineanu, Valentin Popa și Aurel Furtună.

Evenimentul cuprinde și un moment artistic susținut de Wanessa Radu și unul de recitare susținut de Dan Moldoveanu.

„Semne și cuie este un volum matur. Este scris cu durere și frondă. Se vrea a fi în acea direcție a poeziei pulsatorii despre care vorbea Nichita Stănescu. Eu zic că Virgil a dus negrul mult mai departe decât poetul metaforei umane și i-a creat nuanțe. Avem construită în acest volum o întreagă paletă de negru care dă prospețime versului. Virgil Andronescu nu scrie poezie ci o trăiește într-un curcubeu din universul întunecat” – Mihai Vintilă, editor.

Lansare Tudorița Tarniță

Miercuri, 11 decembrie 2019, ora 17.00, în sala Fănuș Neagu (etaj III) a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, Tudorița Tarniță își lansează volumele „Încătușați în cuvinte” și „Haiku răstignit”. Ambele volume au apărut la editura Infoest.

Moderatorul evenimentului este Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

Volumele vor fi prezentate de:
Hugo Mărăcineanu, artist plastic
Vergil Matei, scriitor
Mihai Vintilă, editor.

Evenimentul va cuprinde un recital de poezie cu actrița Wanessa Radu și muzică folk în interpretarea lui Florin Lazăr.

Volumul de publicistică intitulat „Încătușați în cuvinte” se adaugă titlurilor din 2017 și  2018 „Cobai într-o scoică” și „Manual de știri – cum să ne tărâm prin viață”,  fiind menit a contura istoria recentă consemnată de autoare în paginile cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, unde lucrează ca redactor.

„Cronicarul indignat, care vede totul prin prisma normalității, nu poate rămâne indiferent la grozăviile zilei. Și atunci luptă cu singura sa armă – cuvântul” – spune editorul Mircea Vintilă în prefața cărții.

Haiku răstignit” este al treilea volum al autoarei care conține poeme în stil haiku, după “Semnul Mandalei” și „Muguri de bonsai”, publicate tot la Editura InfoEST.
„Venită din Țara Soarelui Răsare, formula aceasta de meditație lirică își face simțită prezența în spiritul limbii române plină de adâncimi și valențe expresive. Simboluri, sensuri, amintiri, regrete ori contemplații încărcate de har, toate sunt așternute pe hârtie ca niște picuri de suflet care să ne smulgă din alienarea cotidiană” – ne împărtășește în deschiderea volumului artistul Hugo Mărăcineanu, care a ilustrat sugestiv aceste poeme.

Aceste două volume se adaugă celor publicate de Tudorița Tarniță în perioada 2017-2018 (poezii): „Câmpia din noi”, „Micropoeme”, „Pe diagonala cuvintelor”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.