Numărul cazurilor de gripă a „explodat”

0

Numărul cazurilor confirmate de gripă au crescut semnificativ într-o singură zi.

Numărul cazurilor de gripă a crescut semnificativ, anunţă Romania TV. În urmă cu două zile s-a înregistrat un singur caz, iar astăzi au fost confirmat nouă cazuri de gripă în București, Dâmbovița și Iași.

Numărul cazurilor de gripă clinică a ajuns la 41, la nivelul întregii țări, iar cel al infecțiilor respiratorii acute, la peste 88.000. Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 88.394, cu13,2 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână din 2018 (94.527) şi cu 2,8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Au fost raportate 10 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), în creştere şi acestea. La nivel național au fost raportate 41 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut, iar în ultima săptămână a lunii noiembrie (perioada 25.11- 1.12.2019) s-a înregistrat un nou caz confirmat de gripă cu virus tip B.

De la începutul sezonului au fost confirmate 9 cazuri de gripă în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi. Pănă la 1 decembrie nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, se mai precizează în comunicatul CNSCBT. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.