Iohannis susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că în opinia sa primarii trebuie să fie aleşi în două tururi de scrutin şi a subliniat că este necesar un parteneriat real între administraţia publică centrală şi cea locală. De asemenea, şeful statului a sublinitat că dacă legea nu va fi modificată în Parlament, Guvernul ar trebui să ia în calcul asumarea răspunderii pe acest proiect. 

„Mesajele pe care le am pentru primarii de municipii sunt mesaje generale, pe care le voi da şi celorlalţi primari. De exemplu, că îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat între administraţia centrală, prin Guvern, şi administraţia locală, astfel încât toţi românii să primească o şansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct. (…) Capitala nu este un oraş bine pus la punct”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Întrebat dacă o asumare a răspunderii în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi ar fi potrivită, Iohannis a precizat că, dacă acest lucru nu se realizează de Legislativ, ”ar fi o abordare rezonabilă” să se meargă cu angajarea răspunderii.

„M-ati intrebat de multe ori şi reafirm. Părerea mea este că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Ştiu că sunt diferite iniţiative legislative în Parlament. Dacă ele nu se realizează în acest sens, cred că ar fi o abordare  rezonabilă să mearga cu angajarea raspunderii în Parlament”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.