Bianca Andreescu, desemnată sportiva anului în Canada

Bianca Andreescu, câştigătoarea ediţiei 2019 a Openului Statelor, a fost desemnată Sportiva anului în Canada, o premieră pentru o jucătoare de tenis.

Bianca Andreescu (19 ani), revelaţia acestui sezon în circuitul profesionist feminin, a devenit în septembrie prima reprezentată a Canadei care câştigă un titlu de Mare Şlem la individual, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finala US Open.

Jucătoarea de origine română a câştigat anterior, în luna august, cel mai important turneu canadian, Rogers Cup de la Toronto, o performanţă pe care nicio altă canadiancă nu o mai reuşise din anul 1969.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru acest trofeu! Nu mă aşteptam să-l primesc, iar faptul că sunt prima jucătoare de tenis care îl câştigă este şi mai supraealist”, a declarat Bianca Andreescu, care încheie anul pe locul al cincilea în clasamentul WTA. „Sunt nerăbdătoare să ştiu ce îmi va aduce 2020 şi sunt întotdeauna mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel”, a adăugat ea.

Bianca Andreescu a fost desemnată în unanimitate Sportiva anului în Canada, de către un juriu compus din 30 de ziarişti sportivi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.