Dragnea nu va fi eliberat. Judecătorii de la ÎCCJ au respins contestația în anulare!

0

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Judecătorii de la ÎCCJ au decis, cu privire la contestația în anulare, să fie respinsă ca inadmisibilă. Decizia este definitivă. Liviu Dragnea a depus însă şi recurs în casaţie în acest caz, acesta urmând să se judece, în complet de cinci judecători, pe 14 ianuarie.

Fostul lider al PSD mai are o șansă, recursul în casație, o altă cale extraordinară de atac la care a apelat. Conform art. 438 din Codul de Procedură Penală, printre cazurile în care se poate depune recurs în casație se numără: „instanța nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate”. Astfel, se poate miza pe compunerea completului de 3 judecători care nu a fost compus constituțional, conform unei decizii ulterioare a CCR. Același articol din CPP mai precizează că „în cazul în care cererea de recurs în casație a fost respinsă, partea sau procurorul care a declarat recursul în casație nu mai poate formula o nouă cerere împotriva aceleiași hotărâri, indiferent de motivul invocat.”. Recursul în casaţie va fi jduecat pe 14 ianuarie 2020.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost adus cu cătuşe la Înalta Curte. Este pentru a doua oară când Liviu Dragnea apare în public după încarcerea sa. Dragnea este asistat de avocata Flavia Teodosiu, prodecan al Baroului Bucureşti, cea care l-a asistat şi la DNA, în timpul urmăririi penale.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut secretizarea ședinței, iar judecătorii ICCJ au acceptat, asta pentru că în conformitate pentru că în Codul de Procedură Penală contestațiile în anulare sunt judecate în camera preliminară. În sală au rămas doar Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, procurorii și judecătorii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.