Ioan Petru Căprariu nu mai este preşedinte al Casei Naţionale de Pensii

Share:

Ioan Petru Căprariu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, în locul acestuia fiind numit Laurenţiu Ţenţ.

Potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată luni în Monitorul Oficial, Ioan Petru Căprariu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, cu rang de secretar de stat, dar şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Căprariu a fost numit de fostul premier Viorica Dăncilă, în luna aprilie, la conducerea Casei Naţionale de Pensii. Noul preşedinte al CNPP este Laurenţiu Ţenţ, pentru un mandat de cinci ani, potrivit unei alte decizii a premierului Orban, publicate în Monitorul Oficial.

„Chiar de la începutul mandatului, în 2 săptămâni de la primele semnale privind întârzierile în recalcularea pensiilor, am reușit reducerea numărului de dosare de la 14.452 la 8.767. Nu mă opresc aici, obiectivul meu este să reducem numărul în continuare și să rămână de clarificat doar situațiile excepționale. Numărul de 45 de zile prevăzut de lege trebuie respectat. Pentru că nu e vorba să respectăm zile, ci să respectăm pensionarii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.