Premierul Viktor Orban aracă dur Uniunea Europeană

0

România trebuie să se alăture Ungariei într-un proiect care urmărește construirea unei noi Europe Centrale, a fost mesajul premiarului maghiar Viktor Orban la evenimentul „Libertate ’89”, organizat la Timişoara de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Viktor Orban a lansat un mesaj ameninţător pentru Bruxelles şi i-a invitat pe români să se alăture construcției unei noi Europe Centrale, care să fie una dintre cele mai competitive zone din lume!

„În anul 1956, românii au fost cei care au sprijinit mişcările populaţiei din Ungaria, care s-a revoltat împotriva sistemului comunist. Corecţia comunismului nu este posibilă decât prin revolta popoarelor. Popoarele din Europa Centrală au ştiut că libertatea nu o vor primi niciodată ca un dar de la marile puteri. Dacă i-am fi aşteptat pe occidentali, am fi în continuare sub ocupaţia trupelor sovietice, dar noi am vrut viaţă liberă.

În calitate de premier al Ungariei spun că văd şanse nemaipomenite ca în viitor românii şi maghiarii să aibă ţeluri comune. Noi, maghiarii, vrem să ieşim din acea situaţie în care să fim în linia a doua a Europei. Vrem să ne numărăm printre ţările europene unde este cel mai bine să trăieşti, să munceşti. Noi, maghiarii, credem că acest ţel poate fi mai uşor de înfăptuit împreună decât de unul singur.

Suntem gata ca împreună cu românii să construim o nouă Europă Centrală, care să fie una dintre cele mai competitive din lume. Oraşele să fie legate prin cale ferată rapidă, cu locuri de muncă”, a spus Viktor Orban.

Alături de Viktor Orban au mai participat la eveniment preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, Laszlo Tokes şi alte personalităţi politice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.