Ludovic Orban: Secția specială de anchetare a magistraților va fi desființată

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Secţia Specială va fi desfiinţată, atunci când se va găsi cea mai bună soluţie constituţională.

Întrebat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, dacă va desfiinţa Secţia Specială, premierul Ludovic Orban a declarat că acest lucru face parte din recomendările Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„Secţia specială cu siguranţă va fi desfiinţată. Face parte din recomandărle din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Atunci când vom găsi cea mai bună soluţie constituţională pentru a rezolva acest lucru”, a declarat Orban.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, în 10 decembrie, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu mai poate rămâne în forma actuală, atât din cauza vulnerabilităţilor de construcţie, cât şi din cauza contraperformanţei înregistrare de la înfiinţarea ei, printre care puţine rechizitorii care au vizat corupţia şi retragerea unor apeluri care au vizat foşti politicieni de vârf.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale, iar rezultatele de până acum arată că că 83.14% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, 8.71% pentru menţinerea ei şi 8.14% pentru amendarea normelor care reglementează activitatea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.