Premierul Orban, avertisment pentru ministrul Educației, Monica Anisie

0

Premierul Ludovic Orban a fost deranjat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unor proiecte de ordonanţă de urgenţă. Premierul le-a transmis miniştrilor că nu mai acceptă introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă care nu a fost discutată în prealabil cu el, spunând că nu i se pare normal să se trezească cu ordonanţe de care nu avea habar.

Ludovic Orban a cerut miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern să spună dacă au proiecte de ordonanţă de urgenţă care să fie introduse pe ordinea suplimentară. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că este vorba de unele măsuri pentru prorogarea unor termene.

“Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la evaluarea naţională, la bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a, să se realizeze după modelul actual şi nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment. În această prorogare de termene se prevede ca să se proroge termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale, având în vedere că ARACIS-ul nu a realizat o metodologie pentru această evaluare. Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020 şcolile doctorale se blochează şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a mai cerut introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de ordonanţă pentru completarea unui articol din legea educaţiei pentru exceptarea de la obligativitatea înregistrării în registrul matricol unic a studenţilor înmatriculaţi la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul la programele de master, licenţă şi programe post-universitare.

Orban a spus că nu mai acceptă introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă care să nu fie discutată cu el în prealabil.

“Aprobat. Dar vă spun de acum, nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă pe care nu o discutaţi în prealabil cu mine. Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu două ordonanţe de urgenţă despre care habar n-am. Ca să nu mai spun că sunt subiecte care trebuiau discutate anterior”, a afirmat Orban

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.