Poliţia din Argeş, anunţ-şoc despre accidentul lui Daniel Chiţoiu

Share:

Poliţia din Argeş a anunţat, vineri, referitor la incidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana joi, în care a fost implicat şi Daniel Chiţoiu, că la acest moment se desfăşoară cercetări ”in rem”, au fost audiaţi mai mulţi martori, iar o concluzie referitoare la vinovăţia certă a unei anumite persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare.

„La acest moment se desfăşoară cercetări ‘in rem’ (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, se menţionează comunicatul IPJ Argeş.

Reprezentanţii IPJ Argeş subliniază că eventualele concluzii trase din audierea martorilor nu pot face, la acest moment, obiectul comunicării publice.

„Având în vedere acest aspect, putem confirma că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice. O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, se mai arată în comunicatul IPJ Argeş.

Fostul ministru Daniel Chiţoiu, secretar general al ALDE, a fost implicat joi în accidentul rutier petrecut pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş. În urma accidentului, un bărbat de 82 de ani, din Piteşti, a murit pe loc. Soţia acestuia, pasager în autoturismul implicat în accident, a murit la spital.

Daniel Chiţoiu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, conform IPJ Argeş. El a fost adus la spitalul Floreasca din Capitală. De asemenea, la Bucureşti este adusă şi o altă femeie, pasager în autoturismul lovit de maşina fostului ministru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.