Trump avertizează dur Iranul

0

Donald Trump, preşedintele SUA, a spus că dacă Iranul atacă americani, SUA vor lovi 52 de situri iraniene.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că Statele Unite au identificat 52 de situri în Iran şi le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur” dacă Iranul atacă personal sau obiective americane, scrie news.ro.

Donald Trump a spus că unele din aceste situri iraniene „sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”. „Statele Unite nu mai vor ameninţări!”, a scris el pe Twitter.

Donald Trump a menţionat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârşitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.

În altă ordine de idei, două atacuri au vizat aproape simultan sâmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad şi o bază aeriană irakiană în care se aflau soldaţi americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate citaţi de AFP.

În acelaşi timp, la mai puţin de o sută de km mai la nord, două rachete Katiuşa s-au abătut asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află soldaţi şi avioane americane, au precizat surse de securitate de la faţa locului, scrie Agerpres. Armata irakiană nu precizează câte rachete au căzut în fiecare dintre aceste locații.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.