Medicii de la Floreasca intră în grevă după demiterea lui Mircea Beuran

0

Medicii de la Spitalul Floreasca au decis să înceteze activitatea după ce medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al secţiei de Chirurgie, ca urmare a anchetei în cazul pacientei care a ars pe masa de operaţie.

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi a deontologiei celor implicaţi. (…) În aceste condiţii, medicii au decis întreruperea activităţii atât în interesul nostru, cât şi al pacienţilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore„, se arată într-un comunicat al medicilor de la Floreasca.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, medicul Mircea Beuran a fost găsit principalul vinovat de producerea tragediei în urma căreia o femeie a murit după ce a fost arsă pe masa de operaţie. Femeia, care era bolnavă de cancer, a suferit pe 40% din suprafața corpului și a murit pe 29 decembrie, la o săptămână după incident. Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.