Tupeu: Liviu Dragnea vrea să fie eliberat din închisoare!

Share:

Fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a depus mai multe cereri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi la Tribunalul Bucureşti prin care cere să fie eliberat, motivând faptul că nu mai poate rămâne în regim de detenţie după ce Curtea Constituţională a României a publicat decizia cu privire la completurile de specialitate.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la ICCJ.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au depus o cerere prin care fostul lider al Partidului Social Democrat contestă executarea. De asemenea, aceştia au depus o cerere  de habeas corpus, recurs în drept prin care o persoană poate raporta o arestare ilegală sau o detenţie ilegală în instanţă, prin care Dragnea solicită instanţei să constate caracterul nelegal al stării de privare de libertate începând cu data de 10.10.2019 şi să îl pună  „de îndată în libertate”.

„Contestatorul (…) nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, se mai arată în cerere.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în luna mai a anului 2019, la trei ani și şase luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.