Concert extraordinar susținut de Doina Lavric Parghel, la Muzeul Național de Istorie a României

0

Cu ocazia zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Istorie a României are bucuria de a găzdui concertul extraordinar „Povestea bribanocului. Omagiu adus înțelepților noștri necărturari”, susținut de binecunoscuta și îndrăgita interpretă de muzică tradițională Doina Lavric Parghel.

Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie 2020, începând cu ora 18ꓽ00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

”Cântând, povestind, Doina Lavric-Parghel reînvie o lume străveche, a noastră, o lume de care ne era dor.”

”Doina Lavric nu lasă nicio îndoială privitorului, dar mai ales ascultătorului, nu doar că vine din ţara de basm (Bucovina) despre care cântă, cu glasul ṣi cu cobza, ci ṣi că are în fiinṭa ei o demnitate princiară, tocmai potrivită pentru a doini ṣi a descânta. (…). Iar acest tip de prestaṭie creează un alt timp, cel nesfârṣit, al legendei, cu curgerea sa lentă, în care este atras hipnotic spectatorul.„ (Sanda Vişan, Teatrul Azi, nr. 11/2013)

Concertele Doinei Lavric-Parghel sunt o poveste. Însoţindu-se de voce şi cobză, cântă despre dragoste, necaz, viaţă, poveşti şi rosteşte rânduieli vechi, respectate odată cu mare stricteţe, povesteşte despre zmeu şi ursitoare, despre îngerul păzitor, despre Ştima apei, despre Soartă, despre Joimăriţe…

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.