Lista medicamentelor compensate și gratuite rămâne deschisă

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, afirmă că vor mai fi introduse medicamente pe lista de compensate și gratuite.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că medicamentele care vor mai fi introduse pe listă vor fi disponibile pentru pacienți din al doilea semestru al anului în curs.

„Încă este deschisă acea listă. Aseară a apărut ultima modificare a acestei liste, urmând ca după discuţiile de astăzi şi după discuţiile cu Casa de Asigurare şi comisiile de specialitate să mai putem introduce. Noi am dat un termen final de 10-14 zile, după ce vin şi răspunsurile de la comisie, după care să dăm şi această hotărâre de guvern. Comisiile trebuie să ne dea nota finală şi partea tehnică din MS. Pentru protocoalele terapeutice – primul trimestru să putem face aceste protocoale”, a explicat Tătaru.

„Tendinţa ministerului este de a introduce cât mai multe medicamente care să se înscrie şi în protocoalele noastre, pe care vrem oarecum să le aducem şi la nivel european pe toate”, a a precizat în continuare secretarul de stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.