Regina Elisabeta a II-a „sprijină întru totul” decizia privind noul lor rol al lui Harry și Meghan

Share:

Regina Marii Britanii a explicat printr-un comunicat care sunt primele concluzii ale întâlnirii de luni după-amiază. Regina Elisabeta a II-a a spus că „sprijină întru totul” decizia privind noul lor rol, dar că „ar fi preferat” ca ei să rămână în familia regală având un rol deplin.

“Astăzi, familia mea a avut o întâlnire foarte constructivă privind viitorul nepotului meu și al familiei sale”, arată Elizabeth II în textul publicat pe contul oficial de Twitter al Casei Regale.

Familia regală a Marii Britanii avea programată o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de anunțul ducilor de Sussex, la reședința Reginei Elisabeta a II-a din Norfolk, Sandringham. Printre invitați s-au aflat, potrivit presei britanice, Regina Elisabeta a II-a, Prințul moștenitor Charles, Prințul William și Prințul Harry.

“Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o nouă viață ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm și le înțelegem dorința de a trăi o viață independentă în timp ce vor rămâne membri apreciați ai familiei noastre. Harry și Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieți”, explică textul dat publicității de regina Elisabeta.

“De aceea ne-am înțeles că urmează o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și în Marea Britanie. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve și este mult de lucru, dar am cerut să se ia o decizie finala în zilele care urmează”, arată Elizabeth II.

Aceasta este prima întâlnire a familiei regale după anunțul retragerii lui Harry și Meghan din prim-planul vieții monarhice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.