Acțiune Declic, pe 16 ianuarie, în fața Ministerului Mediului

0

Comunitatea Declic vă invită, joi, 16 ianuarie, de la ora 11:30, în fața Ministerului Mediului, la acțiunea Vrem spot de interes public pentru reciclare, prin care tragem un semnal de alarmă față de lipsa de implicare a autorităților în informarea populației despre colectarea separată a deșeurilor. 

Peste 10 000 de membri ai comunității Declic cer Ministerului Mediului să producă un spot video și audio privind importanța reciclării, pe care apoi să îl propună Consiliului Național al Audio-Vizualului, pentru a fi difuzat la radio și tv în regim de mesaj de interes public, pe o perioadă îndelungată de timp. Solicitările Declic au fost formulate în petiția Reciclare: vrem spot de interes public.

Pentru a atrage atenția asupra importanței problemei, Declic va aduce un televizor pe care vor rula mesaje de interes public despre reciclare.

„Unul dintre motivele pentru care suntem pe penultimul loc în UE la reciclare este implicarea scăzută a cetățenilor în acest proces. Pentru mulți cetățeni din România, televizorul și radioul sunt principalele medii de informare. La fel cum mulți dintre noi știm pe de rost fraza «Consumul excesiv de sare, zahăr și grăsimi dăunează grav sănătății», ar trebui să știm și că galben este pentru deșeuri din plastic/metal, albastru este pentru hârtie/carton și verde e pentru sticlă”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici:

https://www.facebook.com/events/851800655288943/

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, aproximativ peste 500 000 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.