Maria Grapini, în PE: “Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți!”

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a participat, săptămâna aceasta, la o dezbatere desfăsurată în Parlamentul European de la Strasbourg, pe tema ,,Prioritățile de sănătate ale Comisiei Europene: asigurarea accesului sustenabil si echitabil al pacientilor”, organizată de Asociația Medicines for Europe.

Discuțiile, purtate între reprezentanții asociației, ai unor organizații medicale și europarlamentari, au vizat chestiuni precum acte legislative cu privire la medicamente, comerțul specific, aprovizonare, crizele create în anumite momente, în diverse state europene, prevenție și educație medicală.

Europarlamentarul Maria Grapini a avut o intervenție în dezbaterea de la Strasboug, insistând pe nevoia unei strategii comune în domeniul medical și pe justețe europeană.

“Suntem de acord că medicamentele sunt destinate cetățenilor, iar compatibilitatea și digitalizarea sunt foarte importante. Cred că este important să existe o concurență echitabilă pe piață, pentru a evita tensiunile care apar. Eu vin din domeniul industriei din România si cunosc problemele cu dumpingul, concurența, pentru că le-am avut. Acum, vom avea posibilitatea să avem o strategie, dar trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluții, nu separat! Sănătatea este subsidiaritate, de acord, dar, totuși, la nivel european, putem să lucrăm împreună pe acest aspect! Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Europarlamentarul consideră că este important să se înțeleagă, în Romania, că sistemul de sănătate are nevoie de o analiză serioasă și de măsuri care să permită pacienților accesul mai usor, atât la tratament cât si la un sistem de prevenție riguros.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.