Ponta pune tunurile pe Guvernul Orban

Share:

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, aduce acuze grave Guvernului PNL şi nu înţelege de ce este nevoie să fie alegeri anticipate şi o nouă criză politică din moment ce există o majoritate în Parlament. 

– Eu nu sunt o broască râioasă, că nu i-am votat, şi se pare că am avut dreptate. Să-l schimbe pe dl Orban dacă vor, dar cu ceva mai bun, dar în astea 5-6 luni România va fi sat fără câini.

– PSD are două variante pierzătoare. Dacă sunt alegeri anticipate, nu stau bine în sondaje, dacă se decide alegerea în două tururi, pierd foarte mulţi primari.

– Noi trăim pe un sistem făcut de Ceauşescu în 1968. Avem o criză de forţă de muncă, nu avem oameni, nu investim pentru viitor. Nu vrem să facem ceva pentru pătura de mijloc care se uită cu disperare la factura la gaze la energie… asta trebuie făcut. Să ne îndreptăm spre aceşti oameni. România arată cu o junglă. La noi sunt salarii imense la stat, mai mari ca la cei din corporaţii care stau în acele cuburi de sticlă. Nu s-a schimbat nimic, sistemul a rămas acelaşi

– Eu o să fac cerere de renunţare la pensia de parlamentar. Şi la Bruxelles, dl Orban are pensie specială, totul este populist. Ar trebui impozite mai mari. Spun că nu au bani de alocaţii, dar cumpără rachete.

– Guvernul Orban a făcut un buget pe şase luni, cine se pricepe, vede. De ce s-au mai chinuit să facă protocoale cu celelalte partide dacă aveau de gând să facă alegeri. Guvernul Orban nu o să pice la moţiune, singura soluţie este demisia. Eu cred că după ce domnul Orban își va asuma răspunderea pe două-trei legi, va demisiona. Apoi, timp de 60 de zile nu va mai putea face Guvernul nimic. Apoi, ca să ajungem la alegeri anticipate, trebuie să fie propuși și să cadă la vot doi premier. În tot acest timp, președintele va numi un premier interimar dintre miniștri. În tot acest timp se vor acumula alte probleme care vor fi decontate tot de noi, de popor.

De unde știe PNL cât o să obțină la alegeri? Dacă nu scoate 40%? Te apuci de circ în Parlament că pică două guverne. Eu, în locul celor de la PNL, aș spune adevărul. O să vină să spună că nu mai au bani de făcut școli, de construit, că au de plătit dobânzi. Interesul lor politic primează în fața interesului oamenilor. Ce fac ei acum s-a mai făcut în 2009”, a spus Victor Ponta, marți seara, la România TV.

– Victor Ponta este de acord cu alegerea primarilor din două tururi, dar nu este de acord cu alegerile anticipate. „Au majoritate parlamentara, au laut de la toate partidele, acum au descoperit broaştele râioase?”. Noi vrem alegeri anticipate. Bun. Dar nu asta e agenda reală, românii aşteaptă cu totul altceva, un guvern nou care să se ocupe de sănătate, educaţie infrastructură, siguranţă”.

– Guvernul trecut nu a făcut nimic, actualul guvern face la fel. Nu ştim dacă se măresc pensiile, nu sunt bani… sunt bani. Agenda românilor este să ştie ce se întâmplă cu pensiile, salariile. Pe români nu-i interesează agenda politică. Pentru că, după alegeri, există riscul ca guvernul să spună că nu sunt bani. De asta nu dau răspunsul concret despre mărirea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, amână până după alegeri.  eclanşarea anticipatelor ar însemna o criză….lumea nu ar mai lucra, aşteaptă să vadă dacă sunt daţi afară, administraţia publică, de asemenea, nu va lucra, reformele se amână, şefii vor sta cu frică.. dacă sunt schimbaţi. angajaţii de asemenea”.

– Guvernul a îngheţat pensia minimă în loc să îngheţe pensiile mari, este încă o greşeală a guvernului Orban.

PSD și Pro România vor avea candidați comuni la alegerile locale din acest an, a spus Victor Ponta, luni seară, menționând că asta se va întâmpla „în situații excepționale”. În cazul alegerilor pentru Primăria Capitalei, el a spus că Nicușor Dan ar fi cel mai potrivit candidat, dar că nu are susținere, în timp ce Vlad Voiculescu este „candidatul manciurian”, iar „PNL n-are candidat deloc, e cel mai mare partid și n-are candidat”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.