Surpriză uriașă în certificatul de deces al Cristinei Țopescu

0

Cristina Țopescu a murit la doar 59 de ani, trupul neînsuflețit fiind descoperit după aproximativ trei săptămâni de la producerea tragediei. Fosta prezentatoare TV și-a dat ultima suflare singură, în propria casă, înconjurată doar de câinii săi.

Cristina Țopescu își ținea viața personală departe de ochii curioșilor, motiv pentru care multe detalii nu erau cunoscute nici măcar de oamenii din jurul ei.

Un astfel de exemplu este numele său complet, pe care regretata jurnalistă a avut grijă să nu-l dezvăluie decât persoanelor extrem de apropiate. Certificatul său de deces a lămurit, însă, acest aspect: Țopescu Mariana Rodica Cristina stă scris pe documentul prin care se constată faptul că aceasta nu se mai află, din păcate, printre noi.

Cristina Ţopescu va fi incinerată joi, după ce, miercuri, trupul neînsuflețit al jurnalistei urma să fie depus, în jurul orei 14:00, la Capela Cimitirului Bellu din Capitală. Purtătorul de cuvânt al BOR, Nicolae Bănescu, a explicat de ce la fața locului nu va putea fi prezent și un preot.

Nicolae Bănescu susține că persoanele care urmează să fie incinerate nu au parte și de o slujbă religioasă, pentru că acest fapt contravine dogmelor creștine.

„Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte”, a explicat Bănescu.

Cristina Ţopescu a fost găsită moartă, duminică, 12 ianuarie 2020, în locuinţa ei din Tunari. Cristina Țopescu s-a stins din viață alături de ființele pe care le-a iubit cel mai mult: câinii ei. Cel mai probabil a murit la sfârșitul anului trecut, fără ca cei apropiați să observe trecerea ei în neființă. Cea care a sunat la 112 a fost una dintre vecinele jurnalistei, de altfel și o bună prietenă. Medicii de pe Ambulanță au găsit-o în dormitorul de la etaj, fără suflare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.