Dosarul de acuzare împotriva lui Trump a ajuns în Senat. Președintele, față cu două capete de acuzare!

0

Dosarul de acuzare împotriva lui Donald Trump a fost transmis oficial miercuri la Senat, informează AFP. Procesul de destituire a preşedintelui, al treilea din istoria SUA, va începe marţi.

Miliardarul republican devenit preşedinte al SUA va trebui să răspundă celor două capete de acuzare: abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului, din cauza presiunilor exercitate pentru a convinge Ucraina să deschidă o anchetă asupra lui Joe Biden, potenţialul său rival în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Donald Trump a fost pus sub acuzare pe 18 decembrie de Camera Reprezentanţilor, unde opoziţia democrată este majoritară. Aleşii din Camera Reprezentanţilor au aprobat miercuri transferul dosarului la Senat şi nominalizarea a şapte dintre ei pentru rolul de procurori la proces.

Lidera democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a semnat actul de acuzare în cadrul unei ceremonii solemne. „Astăzi intrăm în istorie”, a spus Pelosi.

„Este atât de tragic pentru ţara noastră că acţiunile preşedintele (…) ne-au adus aici”, a spus ea yâmbind. Acest zâmbet i-a adus de altfel critici din partea susţinătorilor preşedintelui.

Şeful Curţii supreme a SUA, John Roberts, desemnat de Constituţie să prezideze procesul, le va cere senatorilor să jure că „vor face dreptate într-un mod imparţial”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.