Gripa face victime și în acest sezon. Trei persoane au murit, sute de cazuri de viroze raportate!

0

Trei persoane au murit de gripă în acest sezon, informează România TV. Mai mult decât atât, holurile spitalelor sunt pline de copii şi adulţi care au viroze. Doctorii ne sfătuiesc ca pe lângă vaccinare să luăm şi măsuri de protecţie individuală.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinica, infectii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) este de 39.657, cu 25.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (52.991) şi cu 5.8% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (42.117).

De asemenea, au fost raportate la nivel naţional 487 cazuri de gripă clinică, mai multe comparativ cu cele raportate în aceeaşi perioadă a anului precedent (349 cazuri).

Au fost raportate 7 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), la fel ca în săptămâna precedentă şi cu 1 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Ministerul Sănătății recomandă populației care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect.

Potrivit specialiştilor, sezonul de gripă durează de obicei până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, prin urmare se recomandă vaccinarea, care este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.