Declic a obținut de la ministrul Mediului angajamentul că va propune CNA-ului un spot despre reciclare

0

Ministrul Mediului a informat comunitatea Declic că instituția pe care o conduce va realiza un spot despre reciclare și îl va propune Consiliului Național al Audiovizualului, după acțiunea activiștilor din fața ministerului. 

Membrii Declic au fost joi, 16 ianuarie, la Ministerul Mediului pentru a solicita un spot video și audio privind importanța reciclării, difuzat la radio și tv în regim de mesaj de interes public, pe o perioadă îndelungată de timp.

Acțiunea s-a desfășurat în semn de protest față de ineficiența instituției în a-și îndeplini atribuțiile de informa și de a educa populația în legătură cu importanța și obligativitatea reciclării. Oamenii au adus un televizor pe care a rulat un mesaj de interes public despre reciclare.

În urma acțiunii, reprezentantul Declic s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru a-i înmâna cele peste 11 000 de semnături ale petiției Reciclare: Vrem spot de interes public. Acesta s-a angajat că, până cel târziu în iunie 2020, Ministerul va avea spotul audio și video despre reciclare și că îl va propune Consiliului Național al Audiovizualului. 

„Ministrul Costel Alexe a răspuns pozitiv solicitării celor peste 11 000 de membri ai Comunității Declic și a promis că până în iunie 2020 spotul despre reciclare va fi trimis la Consiliul Național al Audiovizualului, pentru a fi difuzat în regim de mesaj de interes public la toate posturile TV și radio. Vom rămâne vigilenți și vom urmări ca ministrul să își respecte angajamentul față de cetățeni. Această instituție trebuie să-și facă datoria și să promoveze reciclarea pe toate căile posibile, pentru a crește interesul cetățenilor față de colectarea separată a gunoiului și gradul de reciclare ”, a declarat reprezentantul Declic, Ana Racheleanu, după întâlnirea cu ministrul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.