Motivele pentru care complicele lui Dincă, Ștefan Risipițeanu, vrea să rămână în arest

Apărătorii lui Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu au cerut, vineri, la Tribunalul Olt, unde a fost termen pentru verificarea măsurilor preventive în cazul celor doi, arest la domiciliu pentru Dincă şi control judiciar pentru Risipiţeanu, însă cel din urmă a spus că nu vrea control judiciar, deoarece „nu are bani” să se întoarcă acasă. Ambii vor fi mutaţi la penitenciarul din Craiova. 

Avocatul lui Ştefan Risipiţeanu a solicitat instanţei înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, însă Fane Risipiţeanu le-a spus judecătorilor că „nu are bani” să se întoarcă acasă şi nici pentru a se întreţine, aşa că preferă să rămână în arest. El a mai spus că este nevinovat.

Procurorii DIICOT au dispus, în 15 ianuarie, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. La aceeaşi dată, DIICOT a dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Risipiceanu, pentru viol.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Dincă a ucis-o în locuinţa sa pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, după care i-a ars corpul într-un butoi metalic din curtea sa. Ulterior, i-a aruncat osoasele rămase şi cenuşa în liziera unei păduri de lângă Caracal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.