Studiu: Persoanele bogate trăiesc mai mult decât cele cu venituri mici!

0

Conform unui studiu realizat în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, persoanele cu un venit mai mare au speranţe mai mari de viaţă, în comparaţie cu persoane cu un venit mai mic. Mai exact este vorba despre o diferenţa de nouă ani.

După 10 ani de studiu şi analizarea atât a factorilor socialiali, cât şi economici, cercetătorii au constat faptul că banii fac diferenţa. Astfel, persoanele cu un venit mai mare au mai puţine probleme de sănătate, în timp ce persoanele cu un venit mai mic au mai multe probleme de sănătate.

„Am constatat că inegalitățile socio-economice în speranța de viață fără dizabilități erau similare la toate vârstele din Anglia și SUA, dar cel mai mare avantaj socio-economic în ambele țări și pe toate categoriile de vârstă a fost bogăția”, a spus doctor Paolo Zaninotto, profesor în epidemiologie și asistență medicală la University College London, care a condus cercetarea.

În total au fost analizate datele a 10.754 de persoane cu vârsta de peste 50 de ani din Marea Britanie şi 14.803 de persoane din Statele Unite ale Americii cu vârsta de peste 50 de ani. În ambele ţări, oamenii au fost împărţiţi în grupuri bazate pe averea gospodăriei şi s-au făcut comparaţii între cele mai bogate şi cele mai sărace grupuri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.