Protestele continuă la Paris. Macron, amenințat!

0

Zeci de persoane au manifestat în faţa teatrului Bouffes du Nord, de la Paris, unde preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, asista la un spectacol alături de soţia sa, Brigitte.

Protestatari care se opun modificărilor propuse de guvernul francez în sistemul de pensii au încercat să forţeze intrarea în teatru. În înregistrări video postate pe social media se văd protestatari scandând sloganuri de respingere a reformei de pensii şi cerând demisia lui Macron. La un moment dat, ei încearcă să intre în clădirea teatrului situată în apropierea Gării de Nord din Paris.

„A existat o tentativă de pătrundere în teatru, dar cuplul prezidenţial a putut să rămână până la sfârşitul reprezentaţiei şi a părăsit locul cu maşina în jurul orei 22:00 sub escorta poliţiei”, a declarat o sursă din anturajul şefului statului.

Prezenţa preşedintelui Macron la teatru a fost semnalată pe Twitter de jurnalistul şi activistul politic Taha Bouhafs, care era şi el în interiorul clădirii. Ulterior, acesta a fost reţinut de poliţie, potrivit unei surse judiciare.

Nu a fost primul incident de acest tip în care preşedintele francez sau membri ai guvernului său sunt implicaţi în contextul protestelor „vestelor galbene” sau împotriva reformei pensiilor. Sâmbătă este a 45-a zi consecutivă de grevă în căile ferate şi în transportul metropolitan din Paris împotriva acestei reforme.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.