Raluca Turcan exclude orice colaborare PNL-PSD

0

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ideea unui guvern de uniuniune națională, între PNL, PSD și UDMR este o „naivitate” la care visează doar președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că PNL nu va colabora cu PSD şi că este „o naivitate”, dacă preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, are pretenţia „să fie parte la o guvernare”.

Întrebată dacă vede posibil un guvern de uniune naţională, Turcan a arătat că ideea a fost lansată de Marcel Ciolacu, „candidat la preşedinţia PSD”.

„Aici o să vă spun câteva lucruri foarte limpede: 1 – Există un singur partid politic cu care PNL exclude orice formă de colaborare şi acela este PSD. 2 – Românii au avut timp trei ani de zile să vadă ce înseamnă formulă de guvernare inventată de către PSD. 3. În momentul de faţă, reprezentarea politică a PSD s-a înjumătăţit şi credem că este o dovadă de naivitate şi lipsă de ancorare în realitate să ai pretenţia să oferi o guvernare sau să fi parte la guvernare după ce trei ani de zile ai lucrat împotriva românilor şi a partenerilor internaţionali. Eu cred că nu ne permitem să uităm, ceea ce a însemnat guvernarea PSD. (…) aşadar excludem orice posibilitate de asociere, de colaborare cu PSD”, a declarat Turcan într-o conferinţă de presă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.