Taxa auto nu va fi introdusă (nici) în 2020

0

Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că nicio variantă de taxă auto nu a funcționat până acum în România, motiv petru care, spune oficialul, nici în 2020 nu va intra vreuna in vigoare. Alexe susține că o variantă mai bună pentru reducerea hârburilor din trafic este creștea fondurilor alocate programului Rabla.

`Cele trei, patru, cinci sau câte formule de taxe (pentru înmatricularea autovehiculelor – n.r.) au intrat într-o contradicţie gravă cu directivele Uniunii Europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine şi întoarsă pe toate feţele. Până acum, nicio formulă nu a reuşit. De aceea, nu cred că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată” a afirmat ministrul Mediului sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
Acesta a adăugat „nici măcar invazia de maşini second hand nu este un motiv pentru a introduce o nouă taxă care să fie declarată ilegală de către Comisia Europeană” .
Costel Alexe consideră că o taxă făcută „pe genunchi” ar fi doar un nou subiect de discuţie între România şi forurile europene.
„Orice idee am avea, va trebui discutată prima dată în cadrul Guvernului în România şi apoi să avem discuţii cu Comisia Europeană înainte de a implementa aşa ceva” a mai spus Costel Alexe.
El a precizat că Executivul intenţionează continuarea programului Rabla, iar prin creşterea fondului alocat acestuia şi implicit prin majorarea numărului de vouchere parcul auto să fie înnoit.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.