Alarmant: Sute de cazuri noi de tuberculoză multidrog, anual în România

0

Aproximativ 400 de cazuri noi de tuberculoză multidrog rezistentă se înregistrează anual în România, a declarat sâmbătă managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Potrivit acesteia, este important ca tratamentul să fie asigurat pe schemele noi, cu medicamente de ultimă generaţie.

„Tratamentul pentru tuberculoza multidrog rezistentă este asigurat de statul român. Este important să fie asigurat pe schemele noi de tratament. Se fac calcule bugetare pentru pacientul cu tuberculoză multidrog rezistentă. Bedaquilina şi Delemanidul sunt medicamente extrem de scumpe. În acest moment, cantităţile pe care putem achiziţiona nu sunt suficiente pentru toţi pacienţii. Sperăm ca fondurile pe care le va aloca Ministerul Sănătăţii să acopere tratamentul tuturor pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă. România are anual aproape 400 de cazuri noi de tuberculoză multidrog rezistentă, 350-370 de cazuri noi de tuberculoză rezistentă. Ştim sigur că vom avea bani pentru 100 pacienţi cu tuberculoză multidrog rezistentă (cu noile scheme de tratament – n.r.). Trebuie să găsim bani pentru toţi pacienţii pentru că tratamentul trebuie să fie asigurat pentru toţi în egală măsură”, a afirmat medicul.

Beatrice Mahler a menţionat că la Institutul „Marius Nasta” sunt trataţi anual aproximativ 200 de pacienţi cu tuberculoză multidrog rezistentă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.