Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate prin asumarea răspunderii de către Guvernul Orban

0

PSD a transmis, vineri, că votează eliminarea pensiilor speciale şi că va cere convocarea unei sesuni extraordinare în acest sens. ”Cei de la PNL îşi demonstrează încă o dată neseriozitatea: Dacă voiau cu adevărat, le eliminau când şi-au angajat răspunderea”, a transmis PSD care a afirmat că, dacă PNL va ataca la Curtea Constituţională, vor trece la impozitarea pensiilor speciale. Duminică, Orban anunţă că se va merge pe răspundere şi în acest caz.

Premierul Ludovic Orban  a declarat, dumincă, într-un interviu pentru Hotnews, că Executivul analizează angajarea răspunderii pe desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„O sa le mai oferim și alte ocazii pentru depunerea unei motiuni de cenzura.  Analizam acum sa ne angajam raspunderea pe desfiintarea pensiilor pentru parlamentari. Vom vedea cum  vor vota parlamenarii”, a declarat Ludovic Orban.

Şi USR a anunţat, marţi, că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale. Anunţul vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului, cu odinea de zi eliminarea pensiilor speciale.

”Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, a transmis, marţi, USR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.