Un virus misterios din China se răspândește în toată lumea!

Share:

Virusul misterios din China face noi victime, după ce s-a răspândit şi în Thailanda, Japonia, dar şi Coreea de Sud. Casa Naţională de Sănătate a avertizat că este necesară o monitorizare atentă, având în vedere faptul că metodele de transmitere nu sunt cunoscute.

Peste 60 de cazuri au fost confirmate ale noului coronavirus, însă experții din Marea Britanie estimează aproximativ 1.700. Singapore și Hong Kong au verificat pasagerii aerieni de la Wuhan, iar autoritățile americane au anunțat măsuri similare pe trei mari aeroporturi din San Francisco, Los Angeles și New York.

În timp ce focarul este centrat pe orașul central chinez Wuhan, au existat două cazuri în Thailanda, unul în Japonia şi unul în Coreea de Sud. Oficialii chinezi spun că virusul provine de la animale infectate dintr-o piață de fructe de mare și animale sălbatice din Wuhan.

Biroul OMS din China a declarat că analiza este utilă și îi va ajuta pe oficiali să aibă răspunsul la focar: „Nu se cunoaşte exact modalitatea de transmitere şi nici măsura în care s-a răspândit sau sursa acesteia”.

Două persoane au murit din cauza bolilor respiratorii apărute în orașul Wuhan în decembrie.

Oficialii din China și Organizația Mondială a Sănătății au concluzionat că infecția este un coronavirus, după ce probele virale au fost prelevate de la pacienţi şi analizate în laborator.

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie mare de viruși, care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces.

Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu. Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.