Maria Grapini, intervenție fermă pe tema Raportului de descărcare de gestiune a Comisiei Europene

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a avut o intervenție, pe cât de punctuală, pe atât de argumentată, pe tema Raportului de descărcare de gestiune a Comisiei Europene. În opinia acesteia, raportul este foarte profund și a atins subiecte extrem de importante care trebuie dezbătute în viitor”, dar analiza aferentă trebuie urmată și de măsurile aferente.

Europarlamentarul român a atins, în cadrul intervenției sale, și necesitatea conexării cercetării din cadrul universităților cu cea de la nivelul IMM-urilor. “Vreau să vă spun, cu experiența mea de 35 de ani de întreprinzător, că trebuie să avem o cercetare aplicativă, conexată, care să aducă un plus, nu una care stă într-un raft la universitate!”, a punctat Maria Grapini.

Referindu-se la subiectul taxelor vamale, europarlamentarul Grapini a precizat că are așteptări foarte mari de la Parchetul European, ba mai mult decât atât a cerut că bugetul alocat acestuia, dar și altor agenții, trebuie să fie corelat cu rezultatele concrete și, implicit, cu o diminuare a fraudei.

Nu în utimul rând, europarlamentarul Grapini a vorbit despre importanța pârghiilor de verificare a informațiilor. „Dacă ingredientele dintr-o prăjitură nu sunt bune, prăjitura nu poate fi bună. În statele membre, ajung informații distorsionate, ca venite din partea Comisiei. În spațiul public, cetățenii sunt influențați și se iau decizii greșite în baza acestor informații trunchiate” a avertizat Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.