Îmbrânceli între forțele de securitate franceze și israeliene, la Bazilica Sfânta Ana din Ierusalim

0

Un uşor acroşaj a avut loc miercuri, la Bazilica Sfânta Ana, în Ierusalim, între un membru al forţelor de securitate israeliene şi membri ai grupului de securitate al preşedintelui francez Emmanuel Macron, cu câteva ore înainte de o vizită a şefului statului francez la faţa locului, potrivit unor jurnalişti aflaţi la faţa locului, relatează AFP.

Un membru al forţelor de securitate israeliene a intrat iniţial în bazilică, proprietatea Franţei, iar apoi a ieşit.

Atunci când a încercat să intre din nou, el a fost dat afară de către membri ai Grupului de Securitate al Preşedinţiei Republicii (GSPR), potrivit mai multor jurnalişti prezenţi, care au evocat o ridicare a tonului.

Potrivit unuia dintre aceşti jurnalişti, doi bărbaţi s-au luat de guler. Tot din Bazilica Sainte-Anne, situată În Oraşul Vechi Ierusalim, a cerut fostul preşedinte francez Jacques Chirac ca militari israelieni să iasă.

Incidentul a avut loc în 1996, când şeful statului de atunci a denunţat militari israeieni care-l încadrau. ”Do you want me to go back to my plane?” (”Vreţi să mă întorc la avion?”), le-a spus atunci Chirac militarilor israelieni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.