Nicușor Dan pune tunurile pe Firea: Gabriela Firea, unde este bugetul?

0

Astăzi era termenul legal în care Gabriela Firea trebuia să prezinte proiectul de buget pentru 2020. O întreb public când va veni în fața bucureștenilor cu proiectul de buget.

Conform Legii finanțelor publice locale, Primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea Legii bugetului național în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie.

Îi aduc aminte Gabrielei Firea că a depășit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat: în 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului național, în 2018 după 43 de zile și în 2019 după 33 de zile.

Reiterez solicitarea către Primarul Gabriela Firea să vină în fața bucureștenilor cu un buget realist pentru 2020.

Bugetele anilor precedenți au fost total nerealiste. În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei și a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puțin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei și a avut venituri de aprox. 4 miliarde lei, cu aprox. 3 miliarde lei mai puțin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuția bugetară pe 2019).

Estimarea total nerealistă a veniturilor a dus la situația financiară dezastruoasă a Primăriei Capitalei. Aceasta se află practic în incapacitate de plată, așa cum anticipasem, cu întârzieri consistente de plată la facturi și salarii.

 Nicușor Dan

Candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.