Ponta respinge categoric varianta anticipatelor: „Ar fi blocaj total!”

Share:

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că există șanse reale să ajungem la alegeri anticipate, informează ştiripesurse.ro. Procedura este foarte complicată, iar Guvernul are atribuții limitate. Pe cale de consecinţă, se va ajunge la aproape şase luni de blocaj în România. Ponta aduce ca argument experiența sa de premier şi spune că de fiecare dată când se schimbă guvernul administrația este paralizată, pentru că toată lumea aşteaptă să vadă cine vine la putere.

”Șansele alegerilor anticipate sunt foarte mari. Este interesul politic al domnului Iohannis, al PNL să nu ajungă în toamnă fără alegeri. În toamnă vin niște momente dificile, eu m-am uitat pe buget, chiar și așa, trecut prin asumare. Spre exemplu, doamna Dăncilă zicea că vor fi încasați 320 de milioane, iar Orban zice că va încasa 350 de milioane. Orice om care știe un pic de economie știe că nu se pot crește încasările decât prin creșterea taxelor și impozitelor”, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

„Problema nu este legată de anticipate, ci de termenul extrem de lung. Va dura câteva luni întreaga procedură, ajungem în vară, iar întreg sistemul va fi blocat. Toată lumea va aștepta să vadă cine câștigă, cine vine prim-ministru, cine vine ministru și tot așa (…) Eu cred că PNL are toate șansele să formeze și următorul Guvern. Nu cred că vor lua peste 40%, dar oricum domnul Iohannis va da mandatul tot unui liberal.”, a explicat Victor Ponta, la Digi24.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, marţi seară, că există ”şanse foarte mari” pentru alegerile anticipate, întrucât PNL nu-şi doreşte să ajungă în toamnă fără a avea aceste alegeri. ”În toamnă vin nişte momente dificile”, a spus Ponta.

Victor Ponta a fost întrebat, marţi seară, a Digi 24, câte şanse dă alegerilor anticipate şi a spus: ”Foarte mari, pentru că este interesul PNL să nu ajungă în toamnă fără alegeri. În toamnă vin nişte momente dificile”.

Liderul Pro România a vorbit şi despre moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi.

”Nu votez moţiunea fiindcă aş fi ridicol”, a spus Ponta, precizând că Pro România susţine alegerea primarilor în două tururi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.