Rareș Bogdan îi contrazice pe Orban și Cîțu în privința majorării pensiilor

0

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, spune că legea pensiilor se va respecta aşa cum a fost votată de Parlament, deşi premierul Orban şi ministrul de Finanţe au spus că majorarea cu 40% din septembrie nu mai este aşa de sigură.

„Nimeni în ţara asta nu-şi permite să îşi bată joc de pensionari după ce s-a întâmplat acum zece ani. Nicun partid din România nu îşi permite să se atingă de pensii. Vom respecta legea pensiilor, aşa cum a fost votată. Va trebui să găsim resursele ncesare”, a declarat Rareş Bogdan în exclusivitate la Romania TV.

„Eu cred ca trebuie sa oprim sloganurile. dle Orăşanu, pensiile de 200 de milioane, chiar daca ar fi pe contributivitate, dar nu sunt, nu pacaliti oamenii sa spuneti ca acele pensii se majoreaza cu 40%. Este o pensie a unui om care a contribuit extrem de mult si isi merita banii.

Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a afirmat că susţine 100% declaraţiile lui Orban şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă, după ce premierul Ludovic Orban a condiţionat creşterea pensiilor şi alocaţiilor de evoluţia economiei, că susţine 100% declaraţiile acestuia şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

”Premierul României a făcut o declaraţie pe care o susţin 100%. Dinamica creşterilor cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget. Mai ales în situaţia României unde 2/3 din cheltuielile curente sunt salarii şi asistenţă socială. În plus, dublarea alocaţiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare-venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli”, afirmă ministrul Finanţelor.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.