Război total PSD-ALDE. Contre și ironii între Ciolacu și Tăriceanu!

Share:

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat, marți, la Realitatea PLUS, după ce Marcel Ciolacu a spus că ALDE e un partid „mic și nesemnificativ” și o mică „soluție imorală”. Tăriceanu a susținut că ALDE a intrat cu propriile forțe în Parlament și că astfel de comentarii nu își au rostul. Tăriceanu spune despre liderul PSD că a spus „o prostie”, adică „a tușit”. Ciolacu i-a reproșat lui Tăriceanu sprijinul pentru actualul guvern liberal, în loc să voteze pentru moțiunea de cenzură  a PSD.

„Câteodată discutam așa cu prietenii și când spunea unul câte o prostie, ne întrebam -ce a spus?- și spuneam -a tușit-. Așa și cu domnul Ciolacu, a tușit. Atâta vreme cât partidele sunt votate de cetățeni și sunt evident în măsură să intre în Parlament care e soluția imorală? Atunci ar fi toate partidele imorale. Dar sistemul politic pe care îl avem noi este bazat pe existența partidelor. Dacă un partid intră cu forțele proprii în Parlament nu mai ai cum să faci astfel de comentarii. Dacă intră pe lista altcuiva, ceea ce nu e cazul nostru, îl faci într-un fel dependent de partidul care l-a ajutat să intre. Cu domnul Ciolacu avem și alte probleme. Discutăm probleme politice, funcținare a parlamentului”, a spus liderul ALDE marți seara la Realitatea PLUS, în emisiunea „Legile Puterii”, moderată de Denise Rifai.

Reacția lui Tăriceanu vine după ce Marcel Ciolacu a numit PMP și ALDE partide ”mici și nesemnificative” și ”mici soluții imorale”, pentru că nu susțin moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului liberal Orban.

„Am văzut și reacția ALDE și PMP, a celor două partide mici și nesemnificative în sondaje, cu o frică extraordinară de alegeri anticipate. Niște soluții imorale. Vechile soluții imorale”, a spus Ciolacu referindu-se la foștii parteneri din ALDE cărora le-a amintit că au stat la guvernare alături de PSD trei ani și jumătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.