Revizuirea Regulamentului privind materialele de construcții, o prioritate pentru europarlamentarul Maria Grapini

Zi plină în Comisia Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO) din PE unde  s-au dezbătut mai multe acte legislative, printre care unul foarte important: Regulamentul privind materialele de construcții.

Comisia Europeană a făcut o evaluare în urma audierii publice din 2017 și concluzia a fost că CPR (Regulamentul privind materialele de construcții) funcționează prost, ineficient. Cu toate acestea, Comisia nu a inițiat proceduri de modificare, deși sectorul materialelor de construcții este foarte important și aduce un impact substanțial asupra pieței interne- peste trei milioane de lucrători, multe IMM-uri- peste 94%. Mai mult, materialele de construcții aduc un impact semnificativ asupra calității și siguranței construcțiilor.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului, europarlamentarul român Maria Grapini, a avut o intervenție punctuală, adresând, în acest sens, mai multe întrebări Comisiei Europene.

În contextul în care nu există suficientă armonizare pe standardele de produse la materialele de construcții, statelor membre le revine responsabilitatea în privința regulilor referitoare la construcții, rezistență la cutremure, la incendii etc.

Având în vedere importanța Pieței Interne pentru o competiție corectă, dar și siguranța pentru cetățeni, europarlamentarul Maria Grapini a solicitat revizuirea Regulamentului CPR. Concret, europarlamentarul român a cerut ca în audierea părților interesate să fie incluși și beneficiarii finali (cetățenii) și găsirea unor soluții pentru deșeurile din demolări, având în vedere cerințele Pactului ecologic care a fost recent votat de Parlamentul European.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.