Virusul misterios din China, îmbolnăviri pe bandă rulantă. Care sunt simptomele…

0

Numărul deceselor provocate de infectarea cu virusul misterios, descoperit în China, a ajuns la 9, iar oficialii avertizează că el poate suferi mutaţii şi că se poate răspândi mai mult.

Autorităţile sanitare chineze au declarat miercuri că cel puţin 440 de cazuri au fost confirmate în ţară şi că cele trei noi decese au fost semnalate în provincia Hubei, a cărei capitale este Wuhan, oraşul în care a fost depistat virsului la finalul anului trecut, potrivit CNN.

Marţi a fost confirmat şi primul caz de infecţie cu acest nou virus în Statele Unite. Cazuri au fost raportate şi în Coreea de Sud, Tailanda şi Japonia şi mai multe suspecte, în Australia.

Tot marţi, China a anunţat că ia măsuri de prevenţie de clasă A, obişnuite în cazul unor epidemii majore. Astfel, va fi posibilă izolarea anumitor areale afectate şi plasarea în carantină a pacienţilor. Măsuri de acest fel au fost luate în China în 2009, pentru a stopa răspândirea virsului H1N1.

Comisarul pentru Sănătate, Lin Bin, a spus miercuri că oficialii au informaţii că aproximativ 2.200 de persoane au avut contact direct cu oameni infectaţi cu virsul. Referitor la cazurile suspecte, 715 pacienţi au fost externaţi, iar peste 300 au rămas sub supraveghere medicală.

Li a spus că boala este transmisă în principal „prin tractul respirator” şi a adăugat că „există posibilitatea unei mutaţii virale şi a unei răspândiri mai mari a bolii”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.