Maria Grapini, intervenție fermă, în favoarea consumatorului, pe tema dublului standard al produselor

0

Joi, 23 ianuarie, Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului a Parlamentului European, a organizat o dezbatere pe baza unui studiu comandat de Comisie al unor experți pe tema dubla calitate a produselor- compoziție diferită a produselor ce au ambalaj similar și același brand.

Vicepreședintele Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului, Maria Grapini a avut o replică dură față de acest studiu, susținută fiind de mai mulți eurodeputați:

”Studiul prezentat nu este relevant din punctul meu de vedere. Vă bazați, așa cum ne-ați spus, pe răspunsurile producătorilor și împingeți responsabilitatea doar la consumator și la legislația națională. Aici vorbim de înșelăciune, de inducerea în eroare a consumatorilor prin ambalaj și marcă. Chiar dacă spuneți că la probele ”în orb” (consumatorul nu știa unde este fabricat produsul și nici pentru ce țară, consumatorii au ales pe cel care era mai slab calitativ, asta nu înseamnă că trebuie să-l înșelăm! Consumatorul a ales produsul cu care era obișnuit la gust! Este clar că trebuie să continuăm să completăm legislația în domeniu prin care să fie protejați consumatorii în consumarea unor produse mai slabe calitativ, cu conținut diferit, la același preț, cu ambalaj și marcă similară cu un produs cu alt conținut. Producătorii pot adapta produsele diferitelor piețe și din punct de vedere al compoziției și al prețului, dar prin măsuri de distingere a produsului prin ambalaj și marcă nu numai prin etichetă.”

Problema produselor cu dublă calitate este o preocupare a Comisiei IMCO de patru ani de zile, europarlamentarul român Maria Grapini fiind inițiatoarea primei dezbateri publice în Parlamentul European, alături de alți trei eurodeputați.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.