Scandal: Putin a evitat să dea mâna cu vicepreședintele american, Mike Pence!

Preşedintele rus, Vladimir Putin, NU a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american Mike Pence, la ceremoniile comemorării victimelor Holocaustului, de la Ierusalim. Liderul de la Kremlin a dat mâna însă  cu prinţul Charles al Marii Britanii, cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, la sosirea joi în sala unde urma să înceapă forumul dedicat comemorării victimelor Holocaustului, la Ierusalim, a dat mâna cu prinţul Charles al Marii Britanii, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, dar a trecut pe lângă vicepreşedintele american Mike Pence, fără să-i întindă mâna, relatează publicaţia rusă Vzgliad (pro-Kremlin).

O înregistrare video cu acest moment a fost postată pe pagina Twitter a agenţiei de presă RIA Novosti de jurnaliştii acestei agenţii acreditaţi pe lângă preşedinţie şi care l-au însoţit pe Putin în vizita efectuată joi în Israel.

Și prințul Charles l-a evitat pe Mike Pence și  a trecut pe lângă el fără să îl bage în seamă. A dat mâna însă cu premierul Netanyahu, care era lângă vicepreședintele american.

Putin l-a ignorat, inițial, și pe prințul Charles. Abia la insistențele lui Macron l-ar fi salutat, pentru că părea că nu îl văzuse, deși stătea lângă el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat joi la ceremoniile de comemorare a Holocaustului împreună cu alţi 40 de lideri străini, ocazie cu care a dezvelit un monument la Ierusalim în memoria victimelor blocadei Leningradului de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA traversează o perioadă complexă, după ce Moscova a fost sancţionată de către Occident pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea (în 2014) şi susţinerea – în special militară – a rebelilor separatişti proruşi din Donbas (estul Ucrainei).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.