Naționala feminină de tenis de masă s-a calificat la JO!

0

O nouă performanță pentru naționala feminină de tenis de masă a României! Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro și Irina Ciobanu au câștigat turneul preolimpic din Portugalia și s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

“Tricolorele” s-au impus în turneul preolimpic de la Gondomar după ce au trecut în finală de India, cap de serie numărul 17, cu scorul de 3-2. Campioane europene en-titre, jucătoarele antrenate de Viorel Filimon învinseseră, în penultimul act, selecționata Italiei cu scorul de 3- 0.

În meciul de dublu al finalei, Daniela Dodean Monteiro și Elizabeta Samara au învins echipa formată din Ayhika Mukherjee și Sutirtha Mukherjee cu scorul de 3 -2 (10-12, 12-10, 7-11, 11-5, 11-6). Bernadette Szocs a cedat apoi partida cu Manika Batra, scor 1-3 (11-7, 10-12, 9-11, 7-11). România a revenit în avantaj grație victoriei obținute de Elizabeta Samara în fața jucătoarei Ayhika Mukherjee, cu scorul de 3- 1 (12-10, 5-11, 11-2, 11-7). Bernadette Szocs a pierdut însă meciul cu Sutirtha Mukherjee cu scorul de 2-3 (11-8, 7-11, 9-11, 11-3, 4-11). Daniela Dodean Monteiro a fost cea care a adus punctul decisiv. Ea s-a impus cu 3 – 1 în partida cu Manika Batra (11-8, 11-4, 3-11, 11-2) și naționala României a obținut astfel calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tenisul de masă românesc revine la JO

România a fost reprezentată în premieră în competiția olimpică de tenis de masă la ediția de la Barcelona, din 1992. De atunci, sportivii noștri nu au mai lipsit de la cea mai importantă competiție din lume. Cel mai bun rezultat olimpic românesc la tenis de masă a fost obținut de Adrian Crișan. El a ajuns până în sferturile de finală la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Ratare pentru naționala masculină

Naționala masculină a României a fost învinsă în semifinalele turneului preolimpic de reprezentativa Slovaciei cu scorul de 2 la 3. Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipos și Cristian Pletea, antrenați de Andrei Filimon, au ratat astfel calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivii calificați la JO Tokyo

Tenis de masă (3): Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Baschet (4): echipa națională feminină de 3×3

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), ciclism pe șosea;

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.