Agresivul coronavirus a făcut peste 100 de morți în China

Share:

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, marți, că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, informează Reuters. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515.

Bilanțul anterior fusese comunicat duminică şi era de 81 de decese şi 2.835 de cazuri de îmbolnăvire.  comunicat duminică, indica 81 de decese și 2.835 de cazuri.

Una dintre ipoteze este aceea că virusul a apărut anul trecut într-o piaţă din centrul oraşului Wuhan, în care se vindeau fructe de mare şi ilegal peşte, apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai. De asemenea, s-a extins şi în alte ţări: Statele Unite, Thailanda, Coreeea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Acest nou coronavirus, depistat în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie, adică înainte de apariţia primelor simptome, ceea ce îngreunează încercările de stopare a răspândirii bolii.

Perioada de incubație a noului coronavirus este de la una până la 14 zile. Neavând simptome, persoana ar putea să nu știe că este infectată și ar putea transmite boala și celor din jur.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.