Ministrul Cîțu anunță: Deficitul bugetar în anul 2019-4,6% din PIB!

România a încheiat anul 2019 cu un deficit bugetar de 4,6%, mai mare decât cel estimat de guvern după cea de-a doua rectificare bugetară, din noiembrie.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Finanţelor, ministrul Florin Cîţu a anunţat deficitul bugetar cu care România a încheiat anul 2019.

„Anul trecut s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%, puţin peste ceea ce estimam la rectificarea din noiembrie”, a declarat ministrul Cîţu.

În 2018, deficitul bugetar a fost 2,88% din PIB.

Viorica Dăncilă a cerut ca ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, să meargă în Parlament pentru a da explicații cu privire la împrumuturile pe care le-a contractat. Ea a adăugat că pensiile nu vor fi majorate, iar alocațiile nu vor fi dublate.

„Eu vreau să văd ce cheltuieli s-au făcut de s-a ajuns la acest deficit de 4,4%. Ministrul de Finanțe să spună pe ce a dat banii. De ce nu vine domnul Cîțu în fața Parlamentului să ne spună? Noi nu vedem decât 40 de miliarde împrumutate, programe în sănătate nu avem, pensiile nu se măresc, alocațiile nu se dublează. De ce nu vine Cîțu în Parlament?

Guvernul e responsabil de modul în care merge economia. Când am plecat de la Palatul Victoria deficitul bugetar era de 2,8%”, a spus Viorica Dăncilă.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că ministrul de Finanțe Florin Cîțu nu se împrumută la dobânzi mai mari decât cele acordate pe vremea când miniștru de Finanțe a fost Eugen Teodorovici. Rareș Bogdan spune că liberalii nu au de ales, ci sunt nevoiți să ia împrumuturi din cauza situației economice în care se află economia din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.