Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Moțiunea de cenzură, iminentă!

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului, a fost votată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat. 

„Domnule prim-ministru, am înțeles argumentele dumneavoastră, îmi pare rău că, procedural, nu pot să aud și argumentele doamnei vicepremier. De ce a modificat legea de la două tururi la un tur”, a spus Marcel Ciolacu imediat după discursul premierului Ludovic Orban.

„Am văzut că PSD depune moțiune de cenzură. Sincer, nu înțeleg motivele. Peste 1.500 dintre primarii care au câștigat alegerile în 2016 au câștigat cu peste 50%. Poate vă e teamă că nu și-au făcut treaba cum trebuie, deși ați pompat resurse din bugetul de stat în primarii PSD?

Puteți să băgați și 10 moțiuni de cenzură, dar nu puteți să ne schimbați punctul de vedere nici al nostru, nici al celor peste 80% dintre cetățeni care vor alegeri în două tururi. Am aprobat amendamente: reprezentarea partidelor în birourile electorale, reducerea de la 90 la 60 de zile a termenului în care se poate obține viza de flotant, scăderea numărului de semnături pentru candidații independenți, nici o altă persoană nu poate staționa în secția de vot mai mult decât timpul necesar pentru vot”, a spus Ludovic Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.