Kelemen Hunor previzionează victoria USR în Capitală

0

Președintele USMR – Kelemen Hunor a declarat, la Realitatea PLUS, în emisiunea ”Legile puterii”, moderată de Denise Rifai, că nu va face alianțe la alegerile locale.

Hunor a declarat că el crede în alegeri anticipate, iar dacă vor fi alegeri în două tururi, PNL nu intră în turul doi la București.

”Și eu va spun înc ceva: va pierde și PNL-ul. Și știu și peneliștii că pierd. Nu intră în București nici în turul 2. Cine va câștiga? USR va câștiga… Care-i miza pentru PNL? Capitala aparține USR-ului”, a declarat Kelemen Hunor la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă îi place Guvernul Orban, Hunor a răspuns: ”Fără majoritate parlamentară nici nu mai contează. Fac greșeli. Orban nu a respectat acordul nostru politic. Mă refer la alegerea primarilor în două tururi, dar în politică se întâmplă. Vine cu angajarea răspunderii… Separarea puterilor în stat nu funcționarează, este o ficțiune”.

UDMR va vota moțiunea de cenzură.

Denise Rifai: ”Dumneavoastră nu sunteți de acord cu schimbarea regulilor în timpul jocului sau cu faptul ca UDMR, dacă va fi vot în doua tururi, va pierde cam 20% din primari?

Kelemen Hunor: ”Bun, asta este consecința. Nimeni nu poate să-mi ceară să susțin ceva prin care comunitatea va pierde. Dar nu ai cum să oprești angajarea decât prin moțiune de cenzură obligatoriu”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.